Wat Turn2Motion biedt
aan maatwerk

Turn2Motion realiseert de meest uiteenlopende toepassingen
van bewegend presenteren:

 • Presentatie gezinsauto op zonne-energie

  Locatie
  Markthal Metaforum Campus TU Eindhoven

  Opdrachtgever
  Solar Team Eindhoven
  www.solarteameindhoven.nl

  Toepassing
  Op verzoek van Solar Team Eindhoven heeft Turn2Motion een autodraaiframe type L geplaatst voor de presentatie van hun nieuwste solar auto. De Stella Vie is geschikt voor maar liefst vijf inzittenden.
  Deze spectaculaire carpresentation vond 21 juni jl. plaats op de universiteitscampus.  De auto heeft een futuristische uitstraling, weegt 350 kilo en heeft een wielbasis van 2,84 meter. Het bijzondere van dit, door zonne-energie gestuurde, voertuig is dat het qua vorm enigszins taps toeloopt. De spoorbreedte voor is namelijk 1,10 meter en achter is deze 0,85 meter.  Het plaatsen van de auto was een uitdagende precisieklus omdat de spoorbreedte van het T2M frame 1 meter bedraagt. Er waren dan ook acht personen en een ‘navigator’ nodig om het voertuig op de centimeter nauwkeurig op het draaiframe te tillen. Wederom een knap staaltje teamwork.  Het Solar Team Eindhoven zal met hun Stella Vie deelnemen in de Cruiser Class van de Bridgestone World Solar Challenge oktober 2017
  in Australië. Turn2Motion wenst hen veel succes!

  Foto's
  TU Eindhoven, Bart van Overbeeke

  solar auto op T2M draaiframe


  Referentie
  Beatrix Bos (Solar Team)
  +31 (0) 6 49 31 95 73
   

 • Bijzonder maatwerk auto-draaiframe

  Locatie
  Autosalon Brussel

  Opdrachtgever
  Body Construct
  www.bodyconstruct.be

  Eindgebruiker
  Smartbox
  www.smartboxbelgie.be

  Toepassing
  Voor Body Construct heeft Turn2Motion een auto-draaiframe type A2500 dusdanig aangepast dat er een elektrische VW T6 vrachtwagen met een Alko chassis op past. Dit chassis heeft een dubbele as en een grotere wielbasis dan gebruikelijk.

  Om deze grote wielbasis op het draaiframe kwijt te kunnen, is het frame door T2M voorzien van andere langsdragers. De nieuwe dragers zijn langer, zwaarder en uit 1 stuk.

  De standaard wielbasis die past op een A2500 frame is met 3,9 meter al vrij fors. Maar voor deze bijzondere toepassing moest Turn2Motion deze nog verder vergroten tot maar liefst 4,2 meter.

  Om de dubbele as te kunnen dragen, heeft T2M ook nieuwe, aangepaste draagsteunen voor de achterwielen gemaakt. De Volkswagen T6 weegt ca. 2.250 kg. Dat is bijna het maximaal toegestane gewicht voor dit frame.

  Na uitvoering van alle maatwerkaanpassingen, is het frame gestraald en gecoat zodat het geheel er verzorgd en representatief uitziet.

  VW T6 op auto-draaiframe

  Referentie
  Filip Courtin
  directeur Body Construct
  +32 47 00 42 372

   

 • Wisseldecor schouwburg

  Locatie
  De Goudse Schouwburg

  Opdrachtgever
  Mannen van Rijnland
  www.mannenvanrijnland.nl

  Toepassing
  Voor een voorstelling in de Goudse Schouwburg plaatste Turn2Motion een draaiplateau type XL50 met een doorsnede van 5 meter. Het plateau werd afgewerkt met een zwarte flanellen rok en bovenop een Expodium tapijt met protectie in de kleur 2021 zwart.

  Het plateau werd ingezet als wisseldecor dus plaatste T2M een aangepaste schakelkast. Hierdoor werd het mogelijk om met een druk op de startknop de draaischijf 180 graden te laten draaien en automatisch te laten stoppen.

  De voorstelling bestond namelijk uit diverse korte scènes die zich ieder afspeelden op een andere set. Door het draaien van het decor kon men tijdens het spelen van een scène op de ene (zichtbare) helft, meteen op het andere deel (achter de schermen) de set van de volgende scène opbouwen.

  Door dit maatwerk van Turn2Motion verliep het geheel vlot en soepel en kon het publiek zonder oponthoud genieten van de voorstelling.

   

   

   


   


Overige projecten